100% Eiken ambacht uit Brabant
Altijd een dealer in de buurt
Direct een offerte op maat

Eiken ambacht uit Brabant

Bij Van der Drift Meubelen creëren we al meer dan 75 jaar gewilde wooncollecties voor elk type interieur. Met ruim 30 ervaren houtbewerkers en ontwerpers werken we samen om voor jou met Europees eiken de mooiste meubelen te ontwikkelen. Dankzij hoogwaardig handwerk en met een modern machinepark produceren we elke dag kwaliteitsmeubelen met zeer korte levertijden.

Dit doen we vanuit Schaijk, waar het maken van meubelen nog ambachtelijk vakwerk is.

Daarom kies je voor tafels van Van der Drift

  • Leverbaar in jouw gewenste afmeting, dikte en kleur
  • Maatwerk mogelijk, elk meubel is uniek met oog voor natuurlijke details
  • Hoge kwaliteit voor scherpe prijzen
  • Uitstekende garantievoorwaarden
  • Altijd een dealer in de buurt
dealerlocator

Al ruim 80 jaar gewilde wooncollecties, de ontstaansgeschiedenis van Van der Drift Meubelen

Rond 1924 werden er op een zolder van een kuiperij in Vlaardingen zo’n drie- tot vijfduizend luidsprekerskastjes voor de PTT gebouwd en enkele jaren later ook ambachtelijke eikenhouten meubelen. De ontstaansgeschiedenis van Van der Drift Meubelen ligt in Vlaardingen.

Stijlmeubelen in eikenhout

Toen de zolder van de kuiperij in Vlaardingen te klein werd, werden er een aantal omliggende panden en tuinen gekocht, bebouwd en in gebruik genomen. De productie omvatte toen tal van ambachtelijke meubelstukken, waarvan de gebeitste dressoirs na de oorlog de meest belangrijke waren. In die periode experimenteerde het meubelbedrijf ook met de productie van moderne meubelen, maar in 1962 ging onder leiding van directeur Breuring het roer om en werden er stijlmeubelen gemaakt in eikenhout zoals dekenkisten, commodes, secretaires, kasten en klassieke schouwen. Deze nieuwe koers, sloeg uitstekend aan, met als gevolg dat de bedrijfslocatie te klein werd en er in Vlaardingen in 1971 een nieuw bedrijfspand werd gebouwd.

Van Vlaardingen naar Schaik

Toen de vraag naar de meubels verder steeg en het aanbod aan vakmannen in de regio rondom Vlaardingen te klein, verhuisde het meubelbedrijf in 1974 naar Schaik. Van der Drift Meubelen begon aan een nieuw hoofdstuk. De verhuizing naar Schaik begon met de overname van meubelfabriek ‘Topstijl’ in 1974. Deze overname kwam voort uit de behoefte om het gebrek aan mankracht voor de productie van kasten op te lossen. De machines werden uit Vlaardingen overgebracht om het verouderde en versleten machinepark van het Topstijl te vervangen en direct te kunnen produceren. Met de eikenhouten meubelen uit Schaik richtte Van der Drift Meubelen zich in 1974 vooral op de midden- en hogere klasse. De meubels werden uitsluitend verkocht via woninginrichters en meubelzaken.

Eikenhouten tafels

In 1992 werd de meubelfabriek overgenomen door Dhr Hendriks. Hij moderniseerde de fabriek en de focus lag net als in de voorgaande jaren op de ontwikkeling en productie van kasten. In 2004 ging directeur Van der Drift ook aan de slag met de productie van eikenhouten tafels. Een groot succes. Kasten werden nog steeds geproduceerd, maar de vraag naar tafels bleef stijgen. In 2010 nam zoon Mark Hendriks de leiding van zijn vader over en moderniseerde het kantoor van de meubelfabriek. Bij Van der Drift Meubelen werken momenteel ruim 30 ervaren houtbewerkers en ontwerpers aan gewilde wooncollecties met zeer korte levertijden voor de vakhandel.

Innovatie en ontwikkeling

Om ook de komende jaren de mooiste eikenhouten meubels te kunnen maken, blijft Van der Drift vernieuwen, zich volop ontwikkelen en luisteren naar de wensen uit de markt. Een mooi voorbeeld hiervan is de tafel­configurator, waarmee de consument in zeven eenvoudige stappen zelf zijn tafel kan samenstellen. Die kiest zelf zijn eigen blad, kleur onderstel, maten en meer om zo bij de dealer direct zijn tafel volledig naar wens te bestellen.

Wilt u meer weten over Van der Drift Meubelen of over de tafel­configurator? Maak dan een afspraak.

Tafel­configurator

Ontdek onze nieuwe Tafel­configurator

Creëer jouw eigen tafel

Begin met ontwerpen